מי שמבלה בפינטרסט בוודאי נתקלה בצנצנות עם שיבולת שועל שמכינים תוך דקה ומשאירים במקרר במהלך הלילה. בבוקר יש ארוחת בוקר טעימה שהוכנה בדקות ספורות וללא התעסקות בבוקר כשאין זמן. ניתן לשדרג את שיבולת השועל ולהוסיף טעמים שונים. אני אישית אוכלת את זה כל יום. להלן המתכונים שאני הכי אוהבת. תרגישו חופשיים לשנות כל דבר ולהתנסות.
ניתן להדפיס את המתכונים כדי ליצור ספרון. כמו כן, ניתן לשנות את המתכונים לפני ההדפסה כדי להתאימם לצרכים שלכם.
דף 1, דף 2, דף 3 דף שער (עם מקום להוספת מתכונים נוספים)
פאי פקאן
מרכיבים:
- 2/3 כוס שיבולת שועל גסה
- 1 כף גרעיני ציה
- 10 פקאנים
- 1 כף סירופ מייפל
- קורט קינמון ו/או אגוז מוסקט
- חלב קוקוס, שקדים או כל סוג חלב אחד
אופן הכנה:
- מכניסים את כל המרכיבים לצנצנת למעט החלב.
- ממלאים את הצנצנת בחלב עד שמכסים את שיבולת השועל.
- משאירים את הצנצנת במקרר עד הבוקר.
חמאת בוטנים ובננה
מרכיבים:
- 2/3 כוס שיבולת שועל גסה
- 1 כף גרעיני ציה
- 1 כף חמאת בוטנים
- 1 כפית סירופ מייפל
- קורט קינמון
- חלב קוקוס, שקדים או כל סוג חלב אחד
- 1 בננה
אופן הכנה:
- מכניסים את כל המרכיבים לצנצנת למעט החלב והבננה.
- ממלאים את הצנצנת בחלב עד שמכסים את שיבולת השועל.
- משאירים את הצנצנת במקרר עד הבוקר.
- מוסיפים בננה פרוסה לפני ההגשה.
פאי תפוחים
מרכיבים:
- 2/3 כוס שיבולת שועל גסה
- 1 כף גרעיני ציה
- 1 תפוח חתוך לקוביות או 1/4 כוס רסק תפוחים
- 1 כפית סירופ מייפל
- קורט קינמון
- חלב קוקוס, שקדים או כל סוג חלב אחד
אופן הכנה:
- מכניסים את כל המרכיבים לצנצנת למעט החלב.
- ממלאים את הצנצנת בחלב עד שמכסים את שיבולת השועל.
- משאירים את הצנצנת במקרר עד הבוקר.
תותים עם "שמנת"
מרכיבים:
- 2/3 כוס שיבולת שועל גסה
- 1 כף גרעיני ציה
- 4 תותים
- 1/4 כוס יוגורט
- 1 כפית סירופ מייפל
- קורט קינמון
- חלב קוקוס, שקדים או כל סוג חלב אחד
אופן הכנה:
- מכניסים את כל המרכיבים לצנצנת למעט החלב והתותים.
- ממלאים את הצנצנת בחלב עד שמכסים את שיבולת השועל.
- משאירים את הצנצנת במקרר עד הבוקר.
- מוסיפים פרוסות של תותים.
גרנולה
מרכיבים:
- 2/3 כוס שיבולת שועל גסה
- 1 כף גרעיני ציה
- 2 כפות גרנולה
- 1/4 כוס יוגורט
- 1 כפית סירופ מייפל
- קורט קינמון
- חלב קוקוס, שקדים או כל סוג חלב אחד
אופן הכנה:
- מכניסים את כל המרכיבים לצנצנת למעט החלב.
- ממלאים את הצנצנת בחלב עד שמכסים את שיבולת השועל.
- משאירים את הצנצנת במקרר עד הבוקר.
עוגת בננות
מרכיבים:
- 2/3 כוס שיבולת שועל גסה
- 1 כף גרעיני ציה
- 6 אגוזי מלך
- 1 כפית סירופ מייפל
- קורט קינמון
- 1 בננה
- חלב קוקוס, שקדים או כל סוג חלב אחד
אופן הכנה:
- מכניסים את כל המרכיבים לצנצנת למעט החלב והבננה.
- ממלאים את הצנצנת בחלב עד שמכסים את שיבולת השועל.
- משאירים את הצנצנת במקרר עד הבוקר.
- מוסיפים בננה פרוסה לפני ההגשה.
קוקוס
מרכיבים:
- 2/3 כוס שיבולת שועל גסה
- 1 כף גרעיני ציה
- 1 כף קוקוס
- 1 כף פרוסות קוקוס מיובש
- 1 כפית סירופ מייפל
- קורט קינמון
- 1 בננה (אופציונלי)
- חלב קוקוס, שקדים או כל סוג חלב אחד
אופן הכנה:
- מכניסים את כל המרכיבים לצנצנת למעט החלב והבננה.
- ממלאים את הצנצנת בחלב עד שמכסים את שיבולת השועל.
- משאירים את הצנצנת במקרר עד הבוקר.
- מוסיפים בננה פרוסה לפני ההגשה.
חטיף באונטי
מרכיבים:
- 2/3 כוס שיבולת שועל גסה
- 1 כף קוקוס
- 1 כף סירופ מייפל
- 2 כפיות קקאו
- חלב קוקוס
אופן הכנה:
- מכניסים את כל המרכיבים לצנצנת למעט החלב.
- ממלאים את הצנצנת בחלב עד שמכסים את שיבולת השועל.
- משאירים את הצנצנת במקרר עד הבוקר.
שוקולד
מרכיבים:
- 2/3 כוס שיבולת שועל גסה
- 1 כף גרעיני ציה
- 1/4 כוס יוגורט
- 1 כף סירופ מייפל
- 2 כפיות קקאו
- חלב קוקוס
אופן הכנה:
- מכניסים את כל המרכיבים לצנצנת למעט החלב.
- ממלאים את הצנצנת בחלב עד שמכסים את שיבולת השועל.
- משאירים את הצנצנת במקרר עד הבוקר.
- ניתן להוסיף בננה פרוסה לפני ההגשה.
טיפים:
ניתן להכין את הצנצנות לכל השבוע עם המרכיבים היבשים. כל לילה מוסיפים חלב לצנצנת אחת שתהיה לבוקר. זה חוסך זמן.
ניתן להכין כמה צנצנות עם המרכיבים היבשים ולתת במתנה למישהו שאוהב לאכול אוכל בריא. אני הכנתי משלוח מנות בריא עבור חברות ונתתי לכל אחת שש צנצנות בטעמים שונים, חוברת מתכונים וחלב קוקוס. כל מה שנותר להן לעשות זה להוסיף את החלב ערב לפני. אני אישית שונאת לקבל משלוח מנות כשאני מנסה לשמור. בסוף אני לא עומדת בפיתוי ואוכלת את השוקולדים והממתקים. לדעתי זה פתרון מושלם.
כתיבת תגובה