זוהי עוגה פשוטה. מהסוג שאני אוהבת. מינימום מאמץ. התוצאה טעימה ויחסית בריאה. הילדים שלי מאד מתלהבים מעוגה זו ולכן אם אני כבר עושה אני מכינה 5 עוגות אינגליש קייק (מתכון למטה) ומקפיאה ארבע עוגות. אחת בד"כ נעלמת עוד לפני שהאחרות נכנסות למקפיא! כשאנחנו רוצים לאכול עוגה ביתית אך אין לי כוח להכין אני מוציאה מהמקפיא. אם כבר מוציאים ומלכלכים מעבד מזון לגרד גזר ומלכלכים את המיקסר לדעתי כדאי להכין כמה עוגות כדי להנאות מעוגה ביתית גם כשלא מתחשק לכם להכין אחת.זוהי עוגה פשוטה. מהסוג שאני אוהבת. מינימום מאמץ. התוצאה טעימה ויחסית בריאה. הילדים שלי מאד מתלהבים מעוגה זו ולכן אם אני כבר עושה אני מכינה 5 עוגות אינגליש קייק (מתכון למטה) ומקפיאה ארבע עוגות. אחת בד"כ נעלמת עוד לפני שהאחרות מתקררות! כשאנחנו רוצים לאכול עוגה ביתית אך אין לי כוח להכין אני מוציאה מהמקפיא. אם כבר מוציאים ומלכלכים מעבד מזון לגרד גזר ומלכלכים את המיקסר לדעתי כדאי להכין כמה עוגות כדי להנאות מעוגה ביתית גם כשלא מתחשק לכם להכין אחת.
כאשר מכינים עוגות כדי לתת במתנה מומלץ להכין את התגית עם ברכה אישית. גם כאשר מכינים את העוגה לבית אפשר להכין תגיות כדי שתזכרו מה הקפאתם.
מרכיבים לעוגת גזר
- 1.5 כוסות קמח
- 1 כוס סוכר
- 3 ביצים
- 3/4 כוס שמן
- כפית תמצית וניל
- 2 כפיות קינמון
- 1 כוס גזר מגורד
- חצי כוס פצפוצי שוקולד לבן
- 1.5 כפיות אבקת אפייה
- קורט מלח
תהליך ההכנה:
- מחממים תנור ל- 180 מעלות.
- מערבבים יחד את כל החומרים למעט השוקולד.
- מכניסים את השוקולד ומערבבים עוד קצת.
- מעבירים לתבנית אינגליש קייק.
- אופים 45 דקות או עד שקיסם יוצא נקי.
מתכון לחמש עוגות גזר (בתבניות אינגליש קייק חד פעמיות)
מרכיבים
- 6 כוסות קמח
- 4 כוס סוכר
- 12 ביצים
- 3 כוסות שמן
- 4 כפיות תמצית וניל
- 8 כפיות קינמון
- 4 כוסות גזר מגורד
- שתי כוסות פצפוצי שוקולד לבן (יוצא שקית אחת של חברת ורטהיימר)
- 6 כפיות אבקת אפייה (יוצא שתי שקיות)
- 4 קורטים מלח
תהליך ההכנה זהה אך לעיתים צריך להיזהר עם המיקסר בהתחלה שלא ישפריץ כי הקערה תהיה די מלאה. לי יש כיסוי לקערה למצבים כאלה אך אם אין לכם שימו מגבת מטבח על המיקסר כדי למנוע לכלוך.
כאשר העוגות מוכנות תחליטו כמה תרצו להקפיא ולאחר שהן מתקררות תכסו היטב ותכניסו למקפיא. מומלץ לרשום על העוגה את שם העוגה והתאריך שבו הכנסתם למקפיא במיוחד אם אתם מקפיאים הרבה כמוני.
כתיבת תגובה