זהו מארז גלידה שניתן להכין לבד ולתת במתנה בקיץ או לקראת הקיץ. במארז ישנן תוספות לגלידה להכנת גלידה סנדיי. מקבל המתנה מספק את הגלידה עצמה ובמארז יש את כל השאר. אם תרצו תוכלו גם להוסיף גלידה אבל אין צריך לתת את המתנה למישהו בבית שיוכל כבר לשמור במקפיא.
באתר זה תמצאו את כל ההדפסות להכנת מארז מתנה. את המארז הזה הכנתי באנגלית אבל אתם יכולים להכין בעברית או בכל שפה אחרת.
כיצד מכינים את המארז?
חומרים דרושים:
- שקיות צלופן
- תוספות לגלידה
- גביעים
- כפיות
- שוקולד (אם רוצים גביעי גלידה עם שוקולד אך זה לא חובה)
- סוכריות צבעוניות
- קופסה ריקה
- כף גלידה (לא חובה)
- מספריים
- שדכן
תהליך הכנה:
- יש להחליט איזה תוספות יהיו במארז שלכם.
- יש לפתוח את הקובץ ולהקליד את השמות. ישנה גם גירסה נוספת עם עיצוב טיפה שונה.
- משנים את המלל על כל תגית כדי להתאים לתוספות שבהן ברצונכם להשתמש. ניתן להשתמש בכל דבר שיש בבית או שקניתם במיוחד. בקובץ תמצאו תגיות עבור המוצרים הבאים (יש אפשרות לערוך את המלל בהתאם לתוספות שלכם): קוקוס, גביעים, פצפצי שוקולד, נשיקות, סוכריות צבעוניות, סוכריות גומי וריצ'ס.
- מדפיסים על בריסטול.
- גוזרים מסביב לכל תגית.
- מכניסים את התוספות לשקיות צלופן.
- סוגרים עם שדכן.
- מניחים את התוספות בקופסא.
- מכינים דף שער לחלק הקדמי של הקופסא (מבחוץ).
- מכינים דף לחלק הפנימי עם ברכה אישית. כמובן שאפשר לוותר על אחד מהם אם תרצו. ניתן גם לשנות את כל המלל.
- מניחים את הכל בקופסה.
איך מכינים גביעי גלידה עם שוקולד
- ממיסים שוקולד במיקרו (יש לבדוק כל 10 שניות בערך כי שוקולד נשרף בקלות)
- שמים בתוך צלוחית קטנה.
- מפזרים סוכריות בצלוחית קטנה.
- טובלים את הצד הפתוח של הגביע בשוקולד מומס.
- טובלים בסוכריות.
- מניחים להתייבש.
איזה גלידה מוסיפים למארז זה?
מאחר ויש תוספות רבות אין צורך להשתמש בגלידה עם תוספות. ניתן להשתמש בגלידה בטעם וניל או שוקולד. כמובן שאפשר לבחור כל טעם אחר אם תרצו.
האם כדאי להכין גלידה בבית?
אני אישית אוהבת להכין גלידה בבית אך אני מודה שזה לא בהכרח יוצא טעים יותר מגלידה משובחת קנויה. אין ספק שזה יוצא יותר טעים מאשר גלידה פשוטה ורגילה.
לדעתי מכונת גלידה מתאימה במיוחד כאשר רוצים טעמים מיוחדים או כאשר רוצים מרכיבים בריאים יותר מאשר בגלידה קנויה. למשל, אם רוצים להכין גלידה טעימה ללא סוכר, עם פחות סוכר או ללא חלב אזי מכונת גלידה מאפשרת לעשות זאת. כאשר מכינים לבד משתמשים בפירות אמיתיים וזה גם מעניק טעם טוב יותר וגם בריא יותר מאשר חברות שמשתמשות בתמציות טעם לחסוך כסף.
ניתן גם להכין גלידה דלת קלוריות בלי הכימיקלים אשר מכניסים לגלידה קנויה. היום, יותר ויותר אנשים בוחרים בדיאטה ללא חומרים מעובדים ולכן מעדיפים להכין לבד ולדעת מה נכנס בגלידה שלהם.
איזו מכונת גלידה מומלצת?
בגדול, מכונות גלידה מחולקות לשני סוגים. יש סוג שחייבים לשמור במקפיא במשך כמה שעות לפני השימוש. יש סוג אחר שיש לו מקפיא מובנה ואין צורך להקפיא לפני השימוש.
היתרון של הסוג הראשון הוא שהוא זול יותר כי המכשיר פחות מתוחכם. החסרון הוא שחייבים לחשוב על זה מראש וזה לא תמיד מתוכנן. כמו כן, צריך שיהיה מקום במקפיא כי המכונה לא קטנה ואם המקפיא שלכם מפוצץ כמו שלי תראו שזה לא תמיד כזה פשוט.
הסוג השני אינו מצריך הקפאה מראש ולכן אפשר להכין גלידה מתי שמתחשק לכם אך היא יקרה יותר.
מבין המכונות יש הבדלים כמו גודל המכונה. ככל שהיא מכינה כמות גדולה יותר של גלידה המכונה גם בדרך כלל גלידה יותר ולכן נדרש מקום אחסון גדול יותר.
יש תוכניות שונות כאשר רוב הזמן משתמשים באותן תוכניות ולכן לא תמיד יש לצד הצדקה.
כתיבת תגובה